top of page

Suitsetamise mahajätmine hüpnoosiga


Suitsetamisest või nikotiinisõltuvusest vabanemine hüpnoosi abil on üks ravimivabameetodeid. Kuigi hüpnoos võib aidata sõltuvuses inimest suitsetamisest vabaneda, on oluline mõista, et see ei ole imerohi.



Nikotiinisõltuvuse hüpnoteraapia hõlmab tavaliselt sügava lõdvestuse ja kõrgendatud fookuse tehnikate kasutamist, et aidata inimesel muuta oma mõtlemist, käitumist ja suhtumist suitsetamisesse.


Hüpnoosi seansi ajal sisendatakse kliendile mõtteid, mille eesmärk on muuta tema suhtumist nikotiini ja tugevdada tema motivatsiooni suitsetamisest loobuda.



Hüpnoos võib aidata nikotiinisõltuvusega inimesi järgmistel viisidel:


1. Tõstab motivatsiooni: hüpnoteraapia aitab tõsta inimese motivatsiooni suitsetamist lõpetada, selgitades talle suitsetamise negatiivseid mõjusid.


2. Suhtumise muutmine nikotiini suhtes: hüpnoos aitab muuta nikotiiniga seotud assotsiatsioone ja arusaamu ning luua suitsetamisega seotud negatiivseid seoseid.


3. Stressi ja ärevuse leevendamine: hüpnoteraapia aitab emotsioonid kontrolli alla saada ning stressi ja ärevust maandada, mis võib aidata suitsetamise maha jätta.


4. Uute käitumuslike reaktsioonide loomine: hüpnoos võib aidata inimesel õppida uusi viise stressile ja probleemidele reageerimiseks ilma nikotiini ja suitsetamisetta.



Tasub silmas pidada, et hüpnoosi efektiivsus nikotiinisõltuvuse eemaldamises on individuaalne ning sõltub mitmest tegurist, sealhulgas inimese motivatsioonist ja valmisolekust oma käitumist muuta.

bottom of page