top of page

Programmeerimine alkoholismi vastu (ravimivaba)


Programmeerimine alkoholismi vastu on psühholoogilise teraapia meetod, mis kasutab programmeerimise põhimõtteid ja tehnikaid, et aidata inimestel alkoholisõltuvusest üle saada. See lähenemisviis põhineb eeldusel, et meie mõtteid, uskumusi ja käitumist saab muuta ajuprogrammide muutmise või programmeerimise kaudu.



Alkoholivastane programmeerimine põhineb järgmistel põhimõtetel:


1.

Uskumuste muutmine: alkoholivastaste programmide eesmärk on muuta alkoholiga seotud negatiivseid uskumusi ja mõtteid. Kasutades erinevaid tehnikaid, nagu positiivsed kinnitused, afirmatsioonid ja mõtete ümberhindamine, saab inimene asendada negatiivsed uskumused enda ja alkoholi kohta positiivsete ja tervislike uskumustega.


2.

Uute seoste loomine: alkoholivastane programmeerimine hõlmab ka uute seoste ja seoste loomist ajus, et muuta suhtumist alkoholi ja joomisesse. Uued seosed saavutatakse visualiseerimise, kujutlusvõime aktiveerimise ning positiivsete kujutluste ja ideede ligimeelitamise praktika abil, mis aitavad inimesel seostada alkoholi negatiivsete mõjude või tunnetega.


3.

Motivatsiooni tugevdamine: programmeerimine alkoholismi vastu aitab tugevdada inimese motivatsiooni alkoholi liigtarbimist lõpetada. See võib hõlmata eesmärkide seadmist, ihaldusväärse tuleviku visualiseerimist ilma alkoholita ja motivatsioonistrateegiatega töötamist.


4.

Töö alateadvusega: alkoholivastane programmeerimine võib hõlmata ka tööd alateadvusega ning hüpnoosi või sügava lõdvestuse kasutamist teadvuse ja alateadvuse sügavamal tasemel muutuste esilekutsumiseks.


Kliendi ja spetsialisti vahel sõlmitakse leping-kohustus. Selle kohustuse eest vastutab klient. Spetsialist tagab ka klienditoe esimese 3 kuu jooksul tasuta. Soovitud tulemus saavutatakse koostöös: 50% terapeut, 50% klient. Mida suurem on kliendi soov alkoholist vabaneda, seda kõrgem on ka eduprotsent.

bottom of page