top of page

Alkoholisõltuvusest vabanemine hüpnoosiga


Alkoholisõltuvusest vabanemine hüpnoosi abil on üks efektiivsemaid ravimivaba meetodeid. Kuigi hüpnoos võib aidata sõltuvuses inimest alkoholismist vabaneda, on oluline mõista, et see ei ole imerohi.



Alkoholisõltuvuse hüpnoteraapia hõlmab tavaliselt sügava lõdvestuse ja kõrgendatud fookuse tehnikate kasutamist, et aidata inimesel muuta oma mõtlemist, käitumist ja suhtumist alkoholi.


Hüpnoosi seansi ajal sisendatakse kliendile mõtteid, mille eesmärk on muuta tema suhtumist alkoholi ja tugevdada tema motivatsiooni alkoholi tarvitamisest loobuda.


Hüpnoos võib aidata alkoholisõltuvusega inimesi järgmistel viisidel:


1. Tõstab motivatsiooni: hüpnoteraapia aitab tõsta inimese motivatsiooni joomist lõpetada, selgitades talle alkoholismi negatiivseid mõjusid ja kainena elamise eeliseid.


2. Suhtumise muutmine alkoholi suhtes: hüpnoos aitab muuta alkoholiga seotud assotsiatsioone ja arusaamu ning luua alkoholi tarvitamisega seotud negatiivseid seoseid.


3. Stressi ja ärevuse leevendamine: hüpnoteraapia aitab emotsioonid kontrolli alla saada ning stressi ja ärevust maandada, mis võib aidata alkoholi kuritarvitamist lõpetada.


4. Uute käitumuslike reaktsioonide loomine: hüpnoos võib aidata inimesel õppida uusi viise stressile ja probleemidele reageerimiseks ilma alkoholi kasutamata.


Tasub silmas pidada, et hüpnoosi efektiivsus alkoholisõltuvuse eemaldamises on individuaalne ning sõltub mitmest tegurist, sealhulgas inimese motivatsioonist ja valmisolekust oma käitumist muuta.


Kliendi ja spetsialisti vahel sõlmitakse leping-kohustus. Selle kohustuse eest vastutab klient. Spetsialist tagab ka klienditoe esimese 3 kuu jooksul tasuta. Soovitud tulemus saavutatakse koostöös: 50% terapeut, 50% klient. Mida suurem on kliendi soov alkoholist vabaneda, seda kõrgem on ka eduprotsent.

bottom of page