top of page

Alkoholisõltuvus | Ravi hüpnoosiga

Alkoholisõltuvus on üks levinumaid probleeme elanikkonna seas. Ei ole midagi uut öeldes, et see võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi tervisele, suhetele ja karjäärile. Olemas on palju ravimeetodeid ning alkoholismi korral võib hüpnoosi abi osutuda tõhusaks meetodiks.



Hüpnoos võib muuta mõtlemist ja käitumist


Hüpnoteraapia on protsess, mis võimaldab inimesel viibida sügavas lõdvestunud seisundis, mil ajutegevus on vastuvõtlikum ettepanekutele ja ideedele. Hüpnoosi saab kasutada selleks, et muuta mõtlemist ja käitumist, mis on viinud alkoholiprobleemideni. Näiteks võib hüpnoteraapia aidata inimesel muuta oma suhtumist alkoholi, suurendada motivatsiooni tarbimise lõpetamiseks ning vähendada janu joomise järele.


Hüpnoteraapia võib aidata inimesel õppida oma emotsioone ja stressi tõhusamalt kontrollima, mis võib vähendada alkoholi tarbimise vajadust pinge maandamise vahendina.

Hüpnoteraapia võib samuti aidata toime tulla emotsionaalsete ja psühholoogiliste teguritega, mis soodustavad alkoholi kuritarvitamist, nagu ärevus, stress, depressioon või madal enesehinnang.


Hüpnoteraapia võib aidata inimesel õppida oma emotsioone ja stressi tõhusamalt kontrollima, mis võib vähendada alkoholi tarbimise vajadust pinge maandamise vahendina.

Kuigi alkoholismi korral võib hüpnoosi abi olla paljudele inimestele efektiivne, ei ole see kõigile universaalne lahendus. Kõige efektiivsemaks võib kujuneda teraapia koos teiste ravimeetoditega, nagu psühhoteraapia, ravimravi ja grupiteraapia.


Lisaks sellele, enne hüpnoosi kasutamist alkoholisõltuvuse raviks, on oluline pöörduda kvalifitseeritud hüpnoterapeudi poole, kes saab hinnata konkreetseid vajadusi ja aidata välja töötada individuaalse kava.

bottom of page